Verwondering

[]

Verwondering

Leren luisteren naar je eigen lichaam

Als je leert luisteren naar je eigen lichaam, ontdek je hoe trouw het waakt over jouw gezondheid. Zo moeten een virus en een bacterie verschillende verdedigingslinies passeren, voordat zij echt kwaad kunnen doen. Natuurlijk, koorts en overgeven zijn vervelend. Maar ze wijzen wel op een goed functionerend zelfbeschermend vermogen. Als je je daarvan bewust bent, grijp je minder snel naar een koortsremmend geneesmiddel en voorzie je het lichaam van alles wat het nodig heeft om z’n werk te kunnen doen.

Ontdek hoe dat zelfherstellend vermogen werkt, met welke bedreigingen van buiten het te maken krijgt en wat het nodig heeft om gezond te blijven. Vanuit die verwondering kiezen we in overleg met jou een passende ondersteunende behandeling wanneer je symptomen ervaart die wijzen op een onbalans in je lichaam.

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Verwondering

Het zelfherstellend vermogen wekt verwondering  

Ons zelfherstellend vermogen wekt de ene verbazing na de andere. Als je heel hard met een hamer op je vinger slaat, helpt dat lelijke woord helemaal niets. Maar vrijwel onmiddellijk treed je zelfherstellend vermogen in werking. Als een groep soldaten die op wacht stonden. Je vinger geneest ‘vanzelf’. Become Healthy doet er alles aan om je zelfherstellend vermogen te stimuleren en zo sterk mogelijk te maken.

IMG_9177 MF

Zelfherstellend vermogen en indringers

Ons zelfherstellend vermogen heeft alles te maken met ons immuunsysteem. Jouw lichaam heeft – als het in goeden doen is – uit zichzelf een prachtige verdediging opgeworpen tegen allerlei ziektekiemen die je lichaam willen binnendringen. Zo bevat je huid heel wat goede bacteriën die korte metten maken met dingen die jou ziek kunnen maken. En in je lichaam hebben de witte bloedlichaampjes de rol van soldaten. Er zijn meerdere soorten witte bloedlichaampjes: macrofagen, dendritische cellen, T-cellen, B-cellen, ze vormen een leger dat in de verdediging gaat zodra je lichaam wordt aangevallen. Hoe meer je leest over je zelfherstellend vermogen en je immuunsysteem hoe meer je je erover verwondert.

Gat in de knie: zonde van de broek!

Griep, neusverkouden, keelpijn? In onze westerse samenleving grijpen we dan al gauw naar synthetische geneesmiddelen, zonder dat we ons eigen lichaam de kans hebben gegeven om het immuunsysteem in stelling te brengen. Weet je nog hoe je vroeger een gat in je knie viel? Hoe je moeder je troostte en het bloed wegwaste? Ze zei dat de knie vanzelf wel over zou gaan. Dat ze het zonde vond van je mooie broek. Zoals een knie vanzelf kan herstellen als je hem op een goede manier behandelt, zo kan ook je lichaam een aandoening op een effectieve manier aanpakken, mits het in een goede conditie is. En daar kun jij aan werken!

Koester je zelfherstellend vermogen

Het is verstandig om je zelfherstellend vermogen te koesteren. We vertellen je graag hoe het werkt. Hoe je je immuunsysteem en daarmee je zelfherstellend vermogen kunt koesteren. Met onze behandelingen en vooral met onze e-Lybra resonantietherapie kunnen we op een prachtige manier de effectiviteit van je zelfherstellend vermogen bevorderen.

Gezond blijven? Maak een afspraak voor een behandeling in onze praktijk Become Healthy

Verwondering

Je immuunsysteem bedreigd? Hoe dan? 

De lucht die we inademen. De dingen die we eten en drinken. De cosmetica die we op onze huid smeren. De stress die je dagelijks voelt. Het zijn allemaal zaken die ons immuunsysteem direct beïnvloeden en bovenmatig bedreigen. Daar hebben we een eigen verantwoordelijkheid in. Bewust leven is anders dan snel en makkelijk leven. Maar je voelt je wel kiplekker wanneer je met een andere leefstijl je zelfherstellend vermogen optimaal ondersteunt. Je immuunsysteem vaart er wel bij. Wij ondersteunen je daarin graag met onze coaching en behandelingen.

vrolijk en open

Prachtig functionerend

Sinds wij op deze aarde rondlopen, hebben we te maken met virussen. Sommige goed, andere slecht. Ons lichaam is daarop gebouwd. Wie bewust gezond leeft, kan tegen een stootje. Iedereen heeft een prachtig functionerend immuunsysteem gekregen dat korte metten maakt met ziekteverwekkers. Helaas zorgt onze westerse leefstijl ervoor dat het immuunsysteem bovenmatig bedreigd wordt. Daar heb je zelf een keuze in.

Voeding als bedreiging van het immuunsysteem

We vinden het dom van onszelf wanneer we met de auto stil komen te staan doordat we de verkeerde brandstof hebben getankt. Maar we vinden het normaal om regelmatig lekker ongezond te snacken. Sowieso is ons westers eetpatroon rijk aan vetten en suikers. Het bevat daarentegen heel weinig vezels. Uit tal van onderzoeken is gebleken dat de meeste mensen – ook zij die best wat kilo’s kwijt mogen raken – kampen met tekorten aan de juiste bouwstoffen. Ongezond eten levert vulling, maar geen voeding. Bovendien kan ongezonde voeding leiden tot ontstekingsreacties in het hele lichaam, de zogenoemde stille ontstekingen, die het immuunsysteem verzwakken. Wij ondersteunen je graag bij het weer gezond maken van je lichaam.

Belast je huid niet onnodig

Onze huid is de eerste barrière in ons afweersysteem. Dat systeem kunnen we onnodig belasten door heel vaak de handen te wassen met bacteriedodende middelen. Of door cosmetica te gebruiken waarin parabenen zijn verwerkt. Parabenen zijn chemische stoffen die veel cosmeticafabrikanten gebruiken als conserveermiddelen. Uit studies is gebleken dat parabenen je lichaam kunnen binnendringen. Dat zij zich daar dan gedragen als het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen en zo je hormoonbalans verstoren. Door ook hierin bewuste keuzes te maken, krijg je een immuunsysteem dat niet onnodig wordt bedreigd.

Chronische stress en je immuunsysteem

Je maakt lange weken. Al maandenlang. Je voelt de spanning in je lijf. Daarin komen voortdurend stresshormonen vrij die zorgen voor hormonale kettingreactie. Je adrenaline gaat sky high. Je cortisol volgt. Een teveel aan cortisol dat te lang aanhoudt, wordt in verband gebracht met diabetes, overgewicht, spijsverteringsklachten en hart- en vaatziekten. Stress kan er óók voor zorgen dat je lichaam juist te weinig cortisol aanmaakt. In dat geval gaat je afweersysteem overuren draaien. In beide gevallen doet chronische stress een aanslag op je immuunsysteem. Opnieuw: door je leefstijl te veranderen, zorg je ervoor dat je immuunsysteem niet overmatig wordt bedreigd.

Een zittend leven: slecht voor je gezondheid

We zitten veel. Achter onze pc. In de auto. Onderuitgezakt op de bank. Uit onderzoek van het Radboud UMC is gebleken dat een zittende leefstijl zorgt voor een verhoogde bloeddruk, een toename in gewicht, een verhoogd cholesterol, een verminderde insulinegevoeligheid, een verminderde vaatfunctie en een afgenomen conditie. Een zittend leven zet je immuunsysteem onnodig onder druk. Regelmatig wandelen, fietsen of sporten heeft een gunstig effect en maakt je immuunsysteem een stuk weerbaarder.

Become Healthy wil je daarin graag ondersteunen. We bieden coaching over gezonde voeding, het gebruik van supplementen en een gezonde leefstijl. In een parallel spoor zorgen we er met onze behandelingen voor, dat je immuunsysteem en daarmee je zelfherstellend vermogen optimaal gaan functioneren.

Gezond blijven? Maak een afspraak voor een behandeling in onze praktijk Become Healthy

Verwondering

Wat heb je nodig om gezond te blijven?

Bewuster gaan leven. Op een andere manier naar jezelf gaan kijken. Het zijn zo al twee dingen die jou zullen helpen om gezond te blijven. Want wie weet van de processen die in je lijf spelen, weet ook wat nodig is om gezond en in balans te blijven. Heb je een extra duwtje daarin nodig? Wij begeleiden jou graag daarin.

energie

Gezond blijven? Kijk en verwonder je

Een nieuwe tv, een nieuwe afstandsbediening. Je bent geconcentreerd bezig om met dat kastje in je hand allerlei instellingen aan te passen. Als je vastloopt, besluit je de handleiding te gaan lezen. Zo is het ook met ons lijf. We hanteren maar al te vaak de afstandsbediening van een onbewust leven. Totdat we vastlopen en klachten krijgen. Kijken naar je lichaam, naar de dingen die daarin gebeuren. Je verwonderen over hoe knap alles functioneert. Het is de eerste stap om gezond te blijven.

Geest en lichaam in balans

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Hoe belangrijk de balans tussen die beide was, wisten de Romeinen al. Je geest heeft de ontspanning nodig. Het tijd nemen voor jezelf. Contact maken met de energie in jezelf. De glimlach terugbrengen op je gezicht. Je lichaam heeft noodzakelijke bouwstoffen nodig om goed te functioneren. Voeding, vitaminen en mineralen. Sommige van die stoffen maakt het zelf aan. Andere moet je erin brengen. In ieder geval functioneren geest en lichaam als een twee-eenheid. Je kunt ze niet van elkaar losmaken. Onze leefstijlcoaching en behandelingen zijn dan ook altijd gericht op het fysieke en mentale stuk.

Gezond blijven? Lees de handleiding van je lichaam

Met de e-Lybra-bioresonantietherapie hebben we daarin een innovatief instrument in handen dat prachtige resultaten oplevert om de balans in jou weer terug te brengen. We combineren de bioresonantietherapie met coachende gesprekken en met het voorschrijven van – als dat nodig is – toevoegingen in de vorm van mineralen en vitaminen. Het effect is dat je de afstandsbediening weglegt. Dat je de handleiding van je eigen functioneren gaat bestuderen. Dat je je daarover verwondert. En dat je steeds beter gaat beseffen hoe je gezond kunt blijven.

Gezond blijven? Maak een afspraak voor een behandeling in onze praktijk Become Healthy

"Balans is onze NATUUR."