Dorn therapie en Breuss massage

[]

Dorn therapie en Breuss massage

Dorn-therapie: een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling

Je hebt een beenlengteverschil. So what?! Wat heeft dat te maken met de pijn in je knie, je voet of je nek waarmee je je bij ons meldt? Heel veel. Het beenlengteverschil leidt vaak tot een scheefstand van je wervels of je bekken. Dat kan allerlei soorten klachten geven. Oók klachten die je niet direct verbindt aan je twee benen. Met de Dorn-therapie helpen we je van je klachten af. Zoek je in de buurt van Veenendaal een praktijk die met succes deze therapie toepast? Become Healthy brengt je lichaam weer letterlijk in balans.

Dorn-therapie bij beenlengteverschil

Je benen, ze dragen je het leven door. Als je dan hoort dat je ene been langer is dan het andere, kan dat aan de basis liggen van gezondheidsklachten. Want je balans is letterlijk verstoord. Het beenlengteverschil treedt vaak op, omdat er bij het ene been meer ruimte zit in het heupgewricht dan bij het andere been. Dat leidt tot een scheefstand van het bekken. Een verhoging onder de ene schoen werkt niet effectief. Die stabiliseert alleen maar de scheefstand van het bekken. De gevolgen? Je kunt chronisch last krijgen van scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, pijn in de voet, pijn in de nek, verzakkingen en darm- of blaasproblemen. Er is maar één effectief middel: je lange been moet wat korter gemaakt worden.

Hoe werkt de Dorn-therapie?

Dat leidt misschien direct tot heftige plaatjes in je hoofd. Maar je kunt op een volledig pijnloze manier je lange been wat korter maken en je bekken corrigeren. We doen dat met de Dorn-therapie. Zonder medicijnen, zonder bijwerkingen. We oefenen met de duimen een zachte, dynamische druk uit op de wervels. Zo zetten we die voorzichtig op hun juiste plek. Ook maken we met deze behandeling het bindweefsel tussen de wervels losser. Dat zorgt voor een betere doorbloeding. Tijdens de behandeling laten we je pendelen met je arm of been. Zo leiden we als het ware je spieren af, waardoor zij in een heel ontspannen toestand terechtkomen. De correctie van de wervels en het bekken kunnen we ongemerkt uitvoeren.

Effect van de Dorn-therapie

Al veel mensen hebben al baat gehad bij de Dorn-therapie. Zij hebben na iedere behandeling een fijn en ontspannen gevoel. Doordat we je lichaam weer letterlijk in balans brengen, geven we alle ruimte aan je zelfherstellend vermogen. Je klachten zullen steeds minder worden. De Dorn-therapie kan ook preventief worden ingezet wanneer je bij jezelf een beenlengteverschil hebt geconstateerd, maar nog geen klachten voelt.

Op zoek naar een Dorn-therapeut in de buurt van Veenendaal? Maak een afspraak bij Become Healthy

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Dorn therapie en Breuss massage

Breuss-massage: zachte rugmassage die blokkades opheft

Je hebt versleten wervels. Je tussenwervelschijven leveren je veel pijn op. Alleen al door die pijn komt je lichaam onder spanning te staan. Wij laten je graag ervaren dat de Breuss-massage een weldadige invloed heeft op je gezondheid en welzijn. Deze massage laat zich heel goed combineren met de Dorn-therapie. Dus zoek je in de buurt van Veenendaal een praktijk die met succes de Breuss-massage toepast? Bij Become Healthy ondersteunen wij je graag bij het opheffen van pijnklachten en blokkades in je rug.

jeremy-bishop-256578

Breuss-massage regenereert

Of je nu zit, staat of loopt, je tussenwervelschijven worden voortdurend belast. Deze schijven bestaan uit kraakbeen dat de zenuwen beschermt en dat ervoor zorgt dat de wervels elkaar niet raken. Die continue belasting levert op den duur ‘versleten’ tussenwervelschijven. Maar de Oostenrijkse natuurgeneeskundige Rudolf Breuss zag dat anders. Ook op gevorderde leeftijd worden cellen nog steeds vernieuwd. In zijn optiek kunnen tussenwervelschijven niet versleten raken maar wel degenereren. Vergelijk het met een spons. Staat die lange tijd onder druk, dan verandert de spons in een dunne plak. Leg je de spons even in het water, dan krijgt hij weer de oorspronkelijke vorm. De massage die Breuss ontwikkelde, brengt ruimte in de tussenwervelschijven. Regenereert ze. Het gevolg: je gaat je zichtbaar beter voelen!

Breuss-massage: een pijnloze behandeling

Door de Breuss-massage wordt je rug meer gestrekt en wordt de veerkracht van de tussenwervelschijven gestimuleerd. Daarbij gebruiken we geen medicamenten, alleen speciale olie. Met een stukje zijdepapier zorgen we ervoor dat die olie diep in de huid doordringt. De massage mag nooit pijnlijk zijn. Ze zal eerder een enorm ontspannend effect geven als je met pijnklachten bij ons komt.

Behandelingen combineren

Become Healthy kan je de Breuss-massage geven parallel aan een behandeltraject bij een medisch specialist. Heb je enorme pijn of erg verkrampte spieren, dan is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie. We kunnen de Breuss-massage ook direct na de Dorn-therapie geven om op een rustige manier de wervelkolom nog meer te strekken. Ten slotte is het aan te bevelen om de Breuss-massage – eventueel gecombineerd met de Dorn-behandeling – te geven als je voor een ingrijpende gebeurtenis in je leven staat zoals een rugoperatie.

Op zoek naar een Breuss-massage in de buurt van Veenendaal? Maak een afspraak bij Become Healthy

 

"Balans is onze NATUUR."