Orthomoleculaire Geneeskunde

[]

Orthomoleculaire Geneeskunde

een kwestie van leefstijl 

Als orthomoleculair geneeskundigen zien we jouw gezondheid als een zaak van evenwicht. We streven in de behandelingen die we bij Become Healthy bieden naar de juiste balans tussen lichaam en geest. Die balans bereik je niet met het voorschrijven van medicamenten. In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde zetten we uitsluitend natuurlijke middelen in. Onze behandeling moet leiden tot een optimale concentratie van voedingsstoffen, vitamines, mineralen en aminozuren. Het lichaam kan dan weer optimaal werken. Het zelfherstellend vermogen is dan volop actief.

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Orthomoleculaire Geneeskunde

Orthomoleculair: belang van voeding

De Griekse arts Hippocrates (460-377 voor Christus) wist het al. “Wat de vader van een ziekte ook is, de moeder is altijd slechte voeding.” Dat belang van goede voeding is in de reguliere geneeskunde helaas verloren gegaan, hoewel alle artsen nog de eed van diezelfde Hippocrates moeten afleggen. In de orthomoleculaire geneeskunde is voeding een essentieel punt. Tijdens onze behandelingen maken we je daarvan bewust. Een cliënt die bij ons kwam met de ziekte van Crohn heeft het belang van goede, gezonde voeding serieus genomen. Hij is drie maanden lang aan de slag gegaan met onbewerkte voeding, aangevuld met supplementen en voldoende beweging en ontspanning. Het effect was na drie maanden verbluffend positief. Door gehoor te geven aan dit belangrijke advies van de orthomoleculaire geneeskunde, kon de cliënt ervaren dat zijn klachten sterk waren afgenomen.

IMG_9177 MF

Voedingstekorten

Je kunt wekelijks op de weegschaal staan om te zien of er wat kilo’s zijn afgegaan en tóch ondervoed zijn. De meeste mensen kampen met een voedingstekort, zo hebben talloze onderzoeken onbetwistbaar aangetoond. Niet omdat ze te weinig eten. Maar omdat ze dingen eten met weinig voedingswaarde. Als gevolg van onder meer de intensieve landbouw is de grond overbemest en uitgeput geraakt. De waarde van onze voeding gaat nog verder achteruit door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw, van antibiotica en hormonen in de intensieve veeteelt en door het fabrieksmatig toevoegen van lichaamsvreemde stoffen aan onze voeding. Denk aan chemische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen.

Hebben we dan deze vervuilde en verarmde levensmiddelen in huis gehaald, dan gaan velen die ook nog eens op een onnatuurlijke wijze klaarmaken (bakken, braden, frituren, roosteren, koken, enz.). Veel vitale stoffen zoals vitamines en enzymen gaan daarmee gedeeltelijk verloren. Stoffen die je wél nodig hebt voor een gezond en goed functioneren van je lichaam. De orthomoleculaire geneeskunde wijst in haar voedingsleer al deze vervuilde en verarmde levensmiddelen af. De moeder van een ziekte is nog altijd slechte voeding!

Orthomoleculair: versterk je biochemisch milieu

Door vervuilde en verarmde voeding te eten, belasten we ons inwendige biochemische milieu. Dat versterken we alleen maar als we veel chemische, lichaamsvreemde medicijnen slikken. Van verschillende kanten klinkt daarom de roep om te ontpillen steeds luider.

Veel mensen ervaren een chronische stresssituatie door een onnatuurlijke levensstijl in stand te houden. Op termijn leidt deze levensstijl tot een onderdrukking van het immuunsysteem en van het zelfherstellend vermogen, met allemaal stille ontstekingen als gevolg.

Leefstijlgeneeskunde

Door dit alles verdwijnt de glimlach van je gezicht. Hoe haal je die weer terug? Door bewuste keuzes te maken als het gaat om je levensstijl. De orthomoleculaire geneeskunde wordt niet voor niets een leefstijlgeneeskunde genoemd. Door te focussen op leefstijl, creëer je weer ruimte om contact te maken met de energie in jezelf.

Zie je het belang van een gezonde leefstijl en wil je van je klachten af? Maak een afspraak bij Become Healthy

"Balans is onze NATUUR."