Neural Reset Therapy

[]

Neural Reset Therapy

Making the body more comfortable, one reset at a time !!

Lawrence Woods heeft vanaf 2012 een nieuwe techniek ontwikkeld die (chronische) pijnklachten voornamelijk in spieren op een snelle, effectieve en vooral pijnloze manier verminderd en in veel gevallen zelfs helemaal weg kan nemen. Deze techniek heet NRT®: Neural Reset Therapy®

Voorbeeld van een NRT behandeling door Lawrence Woods – Hamstrings

Bij NRT® worden zowel uw spieren als uw zenuwen en zenuwbundels ‘behandeld’. Deze techniek is zo geavanceerd, dat uw pijnlijke spieren als het ware worden ‘gereset’: teruggebracht in de oorspronkelijke situatie vóórdat er pijn was! Tijdens NRT®wordt er niet gemasseerd. U wordt gevraagd om een bepaalde spier lichtjes aan te spannen en ik zal hieraan een combinatie van spierweerstand en manuele trillingen geven. Dit is niet inspannend, vermoeiend of pijnlijk. Onze cliënten staan er nog steeds van te kijken hoe het werkt en hoe snel het werkt! Maar dát het werkt is helder voor ze!

Wat gebeurt er bij een behandeling met NRT®?

De pijnlijke plek zelf wordt niet aangeraakt, alleen tijdens het checken van de spier om te voelen waar de spierknopen zich bevinden. Na NRT®zal ik de spier weer checken voor het resultaat of ik laat het door uzelf controleren voor een eerlijk resultaat. NRT® is pijnloos, en vaak ervaar je de volgende dag al veel minder pijn. Soms kan ook een reactie optreden, een wat beurs gevoel in de spieren in vergelijking met veel andere behandeltechnieken of mogelijk wat stijfjes gedurende twee dagen maar dat komt doordat de spieren die verkrampt zijn en wat minder zijn gaan bewegen (doordat men vaak de spier ontlast) ineens los zijn en daardoor weer hard moeten gaan ‘trainen’ en de spieren die compenseerden mogen het ineens wat rustiger aan doen, ook ‘zij’ moeten weer een plek vinden. Meestal is of wordt dit na twee dagen beduidend minder of is het weg. Sommige cliënten ervaren direct vermindering van klachten en geven aan meer ruimte te voelen.

Voor wie is NRT®geschikt?

NRT®is toepasbaar bij iedereen (o.a. ook bij Parkinson, Fibromyalgie of na de 3e zwangerschapsmaand etc.) die een veelheid aan klachten en problemen met spieren (en daardoor ook gewrichten) heeft: van nekpijn tot pijn in de teenspieren. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook bij (te) intensieve sportbeoefening, CTS en chronische pijnen na trauma kan NRT®heel goede en vooral duurzame resultaten geven. Natuurlijk worden eerst uw klachten doorgenomen en samen met u bekijken welke behandeltechniek voor u de beste resultaten gaat opleveren.

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Neural Reset Therapy

Snel en pijnloos resetten

Wat is het verschil tussen NRT® en andere behandeltechnieken?
NRT® is sterk verschillend van andere behandeltechnieken. Zo worden uw spieren uiteraard wel behandeld, maar tijdens NRT® niet gemasseerd. Er wordt geen grote druk op spieren of gewrichten uitgeoefend en de behandeling kan zelfs over (dunne) kleding worden gedaan.

Hoe lang houdt het effect van een NRT® behandeling aan?
Veel cliënten stellen deze vraag. En niet alleen bij NRT®, maar ook bij allerlei andere behandelingen die wij geven. Het is niet zo makkelijk om antwoord op deze vraag te geven. Veel factoren spelen hierbij namelijk een rol: hoe lang bestaat de klacht, waar zit de klacht, hoe is de klacht ontstaan et cetera. Ook uw levensstijl speelt een belangrijke rol. Leeft u gezond en beweegt u regelmatig, dan zal de behandeling een langduriger effect hebben. Of zelfs helemaal verdwenen zijn. Zelfs stress in uw leven kan een negatief effect hebben op uw gezondheid, en dus ook de effecten van een NRT® behandeling beïnvloeden.

Het kan belangrijk zijn om veranderingen in uw leefstijl en/of houding aan te brengen zodat uw klachten niet terugkomen. Hierin wordt u door ons gecoacht.

De video van 20 minuten geeft weer hoe NRT® ook werkt. Elke keer als Lawrence Woods de cliënt vraagt om een spierbeweging vast te houden, is het een reset van een spier. Soms staat hij (bewust) even voor de camera. Maar in 8 minuten behandelt hij 46 spieren!

jeremy-bishop-256578

"Balans is onze NATUUR."