Neural Reset Therapy

[]

Neural Reset Therapy

snelle en pijnloze reset van je spieren

Je schouders zitten vast. Je kunt je rug nog maar amper draaien. Die belemmering in je dagelijkse doen, wordt vaak veroorzaakt door spieren die overspannen zijn. Wij boeken prachtige resultaten met de geavanceerde Neuro Reset Therapy, als enige in Veenendaal en omstreken. Vaak gaan mensen verbaasd en opgelucht de Become Healthy-praktijk uit na een Neural Reset Therapy.

Voorbeeld van een NRT behandeling door Lawrence Woods – Hamstrings

Neural Reset Therapy: voel het verschil

De naam is Neural Reset Therapy, de afkorting NRT®. Omdat spieren en zenuwen nauw met elkaar verweven zijn, wordt de therapie een neural reset genoemd. Maar de behandeling is gericht op de spieren. Weet je hoeveel spieren je lichaam telt? Zo’n zevenhonderd! Pak maar eens een glas water op. Je zult versteld staan hoeveel spiertjes in de hand en de onderarm daarvoor worden aangespannen! Al die spieren en spiertjes kunnen overbelast raken. Met bijvoorbeeld die stijve nek en de pijnlijke schouders als gevolg. Met de Neural Reset Therapy geeft Become Healthy in Veenendaal je een snelle en pijnloze reset van de spieren. Vaak voel je na één sessie al het verschil.

Duurzaam herstel met Neural Reset Therapy

Je rug, ribben, benen, armen, ze zijn als het ware ‘bepakt’ met spierweefsel. Daardoor kun jij de bewegingen en reflexen maken die voor jou zo gewoon zijn. Raakt zo’n spier overbelast, dan ontstaat een spierknoop. Met de Neural Reset Therapy brengen we de betreffende spieren weer terug in de oorspronkelijke situatie, dus voordat je er pijn aan kreeg.

 

Omdat de therapie volkomen veilig en pijnloos is, zetten we die ook in voor mensen die chronische pijnen hebben overgehouden aan een trauma. Voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson of aan fibromyalgie. Voor zwangere vrouwen die al langer dan drie maanden zwanger zijn. Maar ook voor jou als je te fanatiek hebt gesport. Of als je dacht dat je met je 60 jaar nog het lichaam van een jonge god hebt. Met de Neural Reset Therapy werken we aan een duurzaam herstel.

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Neural Reset Therapy

Hoe werkt het?

Voor de Neural Reset Therapy maak jij het jezelf comfortabel op de behandeltafel. We voelen waar de spierknopen zich bevinden. We vragen je om steeds een spiergroep aan te spannen. Door manueel tegendruk uit te oefenen en tegelijkertijd snel trillingen met de hand op de spiergroep over te brengen, ‘weet’ die niet wat van hem wordt verwacht en gaat hij naar een situatie van rust. Na de behandeling checken we opnieuw de bewuste spiergroep, om je de verandering te laten ervaren.

jeremy-bishop-256578

Tijdens de behandeling hoeven we pijnlijke plekken niet aan te raken. Is een deel van het lichaam te pijnlijk om ook maar te benaderen – bijvoorbeeld door een ernstig spiertrauma of brandwonden – dan kunnen we met een zogenoemde twin reset toch goede resultaten bereiken. We behandelen dan dezelfde spiergroep in bijvoorbeeld de andere arm of het andere been, om het lichaam de suggestie te geven dat het die spiergroep moet ontspannen.

Het kan zijn dat je spierklachten helemaal of voor een deel zijn veroorzaakt door je leefstijl en/of lichaamshouding. In zo’n geval raden we je aan die aan te passen. Daarin kunnen wij je coachen.

Lawrence Woods

De Neural Reset Therapy is ontwikkeld door de Amerikaan Lawrence Woods. In onderstaande video zien we hem aan het werk. Iedere keer als hij zijn cliënt vraagt om een spierbeweging vast te houden, is dat de reset van een spier. Als hij voor de camera staat, is dat in het privacybelang van de cliënt. In de 8 minuten die deze video duurt, behandelt Lawrence Woods 46 spieren.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een Neural Reset Therapy in Veenendaal bij Become Healthy

"Balans is onze NATUUR."