Over ons

[]

IMG_9008 MF

Over ons

Marja en Frits, twee professionals in natuurgeneeskunde

In 2012 zijn wij, Marja van den Boogert en Frits Westendorp, onze praktijk voor natuurgeneeskunde Become Healthy gestart in Overberg, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. In deze rustige omgeving nemen we de tijd voor onze cliënten. Kom je bij ons binnen, dan focussen wij niet alleen op je klacht. We zien je als een mens die fysiek, mentaal of emotioneel tijdelijk uit balans is. Graag vertellen we je hoe wij tot onze visie en praktijk zijn gekomen.

Natuurgeneeskunde met e-Lybra

Uit ervaring weten wij hoe frustrerend het is om te zoeken naar een goede remedie tegen klachten. Tijdens een verblijf in Hawaii kwam voor ons de grote omslag. Daar leerden wij aan den lijve de effectiviteit kennen van de e-Lybra. Dat apparaat maakt gebruik van bioresonantie. Alles wat leeft, heeft een eigen trillingsfrequentie. De e-Lybra stuurt trillingen het lichaam in. Die trillingen resoneren. Aan het resonantiepatroon kun je afmeten waar in het lichaam een onbalans zit. Beiden waren we zo enthousiast over het effect van deze bioresonantietherapie dat we besloten om in Nederland een praktijk voor natuurgeneeskunde te starten, waarin e-Lybra een vaste plaats zou krijgen.

Breed aanbod in natuurgeneeskunde

Een praktijk voor natuurgeneeskunde beginnen vergt doorzettingsvermogen, visie en passie. Zeker wanneer je óf een verpleegkundige achtergrond hebt (Marja) of je sporen hebt verdiend in projectmanagement (Frits). Onze holistische kijk op de mens is de rode draad door alle opleidingen, trainingen en cursussen die we samen of onafhankelijk van elkaar hebben gevolgd en met succes hebben afgerond. Naast de opleiding Medische Basiskennis zijn dat: Orthomoleculair Therapeut, Neural Reset Therapy, Dorn Therapy, Breuss Massage, Biologika, Epigenetica en Hernia Diafragmatica. Ook hebben we een aantal masterclasses gevolgd bij de Ortho Health Foundation en bij voedingsdeskundige Rineke Dijkinga. Op deze website geven we per behandelmethode veel informatie.

Je krijgt wat je nodig hebt

Meld je je aan bij onze praktijk voor natuurgeneeskunde Become Healthy in Overberg, dan vragen we je om vooraf een vragenlijst in te vullen. Tijdens het intakegesprek maken wij het beeld van jou completer. De resultaten van deze anamnese testen we met de inzet van de e-Lybra bioresonantietherapie. Afhankelijk van de klachten, zetten we vervolgens een van de behandelvormen in die we in ons ruime aanbod hebben. Met als doel om jou te helpen je fysieke, mentale of emotionele balans weer te hervinden.

Maak een afspraak voor een behandeling bij Become Healthy, onze praktijk voor natuurgeneeskunde.

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Persoonlijk

We werken vanuit een holistische kijk op het menselijk lichaam

‘An apple a day keeps the doctor away’. Dat is méér dan een oude volkswijsheid. Dit Engelse gezegde houdt ons voor hoe we zelf invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid. In onze praktijknaam Become Healthy hebben we onze visie neergelegd. Wij willen graag zoveel mogelijk mensen inzicht geven in hun gezondheid. Hen bewust maken van wat daar nog aan ontbreekt. Wij doen dit met een holistische kijk op het menselijk lichaam.

Become Healthy
Become Healthy

Holistisch, een andere kijk

Onze holistische kijk op het menselijke lichaam brengt ons iedere dag opnieuw ertoe om met verwondering te kijken naar hoe het lichaam functioneert. Hoe het zelfherstellend vermogen balans aanbrengt waar die even verstoord is geraakt. Zo’n verstoring is bijvoorbeeld een wondje aan je hand. Onmiddellijk zet je lichaam allerlei mechanismen in werking om ziektemakers buiten te houden en om dat wondje weer te genezen. Dat proces ondersteunen we op veel manieren.

Daarbij kijken we naar het geheel en niet naar de som van de delen. Heb je last van je schouder, dan kan de oorzaak best ergens anders liggen. Met onze holistische kijk op het menselijk lichaam gaan we op zoek naar die oorzaak. Met de juiste ondersteuning zorgen we ervoor dat de balans wordt hersteld. Dat het zelfherstellend vermogen weer optimaal kan functioneren.

Het hele lichaam in balans

Om onze holistische kijk op het menselijk lichaam zo effectief mogelijk te laten zijn voor jou als cliënt, maken we gebruik van de e-Lybra. Dat is een innovatief instrument dat bioresonantie meet en een eventuele onbalans daarin corrigeert. Daarnaast kunnen we je helpen met allerlei andere behandelwijzen. We vertellen je graag hoe die behandelingen een positieve, ondersteunende invloed hebben op het in balans brengen van het lichaam.

Krachtige ondersteuning

Juist vanuit de holistische kijk op het menselijk lichaam weten we waar onze sterkten en zwakten liggen. Wij sturen je nooit met een diagnose naar huis, want wij zijn geen artsen. Hebben we het vermoeden dat er iets ernstigs aan de hand is, op basis van wat we zien en wat de e-Lybra meet, dan verwijzen wij je naar je huisarts. Wij doen geen medisch onderzoek. Onze focus ligt in de krachtige ondersteuning van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. In de loop van de jaren hebben we een mooi netwerk aan werkers in de gezondheidszorg opgebouwd, onder meer huisartsen, fysiotherapeuten, chiropractors en osteopaten.

Maak een afspraak voor een behandeling vanuit een holistische visie. Wij kijken naar je hele lichaam.

"De natuur speelt een belangrijke rol bij Become Healthy."

Drive

We vinden onze drive in de natuur

Become Healthy is een aansporing. Aan onszelf en aan elke cliënt die bij ons binnenkomt. We beseffen dat we de mate van onze gezondheid niet mogen delegeren aan de dokter. Het vraagt ons om keuzes te maken. Onze drive om cliënten daarbij te ondersteunen, ligt in het besef dat we in de natuur heel veel moois hebben gekregen om te koesteren.

DSC_0174

Become Healthy is een leefwijze

Zoveel mogelijk mensen willen helpen, het leidt er makkelijk toe dat onze agenda’s overlopen. Door schade en schande hebben ook wij geleerd dat we ons zelfherstellend vermogen de ruimte en de tijd moeten geven om optimaal te functioneren. Voor ons persoonlijk betekent dit, dat we heel bewust onze werktijden en vrije tijd plannen. Dat we gezond eten en voldoende bewegen. Kortom, dat de verwondering over het menselijk lichaam onze leefwijze bepaalt. Vanuit die drive hebben we al veel cliënten van Become Healthy kunnen helpen.

Back to the basics

Wij wonen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Een plek die uitnodigt om lange wandelingen te maken. Om zo onze gedachten te ordenen en onszelf weer op te laden. De natuur heeft ons zoveel te bieden. Het prachtige vogelconcert op de vroege lentemorgen. De ree die wegspringt in de avondschemering. De geuren en de kleuren van het herfstbos. Maar ook de groentetuin die ons ieder jaar weer voorziet van vers en gezond voedsel. Wie zich in zijn leefwijze ver verwijdert van de natuur en daarmee van zichzelf, legt een extra druk op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Become Healthy is dus ook: back to the basics, weten wie je bent en wat je eet.

Bioresonantie, óók puur natuur

In onze praktijk voor natuurgeneeskunde Become Healthy maken we intensief gebruik van bioresonantie: het meten van de frequenties die onze organen uitzenden. Voor ons is ook dat puur natuur. Wat we niet zien of horen, heeft vaak wel degelijk een kritische functie. We zijn blij met het lied van de merel in de avond. Maar om te horen hoe vernuftig vleermuizen zich voortbewegen in de nacht – gebruikmakend van onhoorbaar hoge frequenties – hebben we hulpmiddelen nodig. Wie een stemvork aanslaat en daar een andere stemvork bij in de buurt houdt, merkt tot zijn verbazing dat die tweede mee gaat trillen. Wonderlijk! Die natuur inspireert ons. We maken graag gebruik van de mogelijkheden die zij ons biedt om ons mooie werk te doen.

Maak een afspraak voor een behandeling in onze praktijk voor natuurgeneeskunde Become Healthy.

"Balans is onze NATUUR."