Infrarood warmte therapie

[]

Infrarood warmte therapie

aangenaam en effectief

Je ervaart een zachte, diep doordringende warmte. Een warmte die gemakkelijk door je lichaam wordt geabsorbeerd. De infrarood warmtetherapie bij Become Healthy, onze praktijk voor natuurgeneeskunde in Overberg bij Veenendaal, is aangenaam en effectief. Zij ondersteunt op een heilzame manier een aantal processen in je lichaam. Pijnen worden draaglijker. Spieren en gewrichten ontspannen. De infraroodwarmte stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Genoeg redenen om er veel meer over te willen weten.

Infrarood warmtetherapie: wat is het?

Je gaat ontspannen liggen. De mat onder de handdoek voelt wat vreemd aan: allemaal gladgeslepen stenen die warmte afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd door de fabrikant van de thermomat. Jade, amethist en toermalijn zijn edelstenen die in de oosterse geneeskunde worden toegepast vanwege hun zuiverende vermogen. De mat en stenen worden - net als een elektrische deken - elektrisch verwarmd. De warmte wordt via de stenen omgezet in infraroodstraling die een weldadige invloed heeft op verschillende lichamelijke processen.

Infrarood warmtetherapie: wat doet het?

Voor veel sporters is infraroodwarmte een ideale warming-up. De infraroodstraling werkt namelijk diep in in de huid en de spieren. Niet alleen sporters hebben er baat bij, jij ook. Met deze infrarood warmtetherapie ondersteun je je hart- en vaatstelsel. Je geeft je stofwisseling een boost. De therapie helpt je om je afvalstoffen beter af te voeren. Zij vermindert stress en vermoeidheid en versterkt de functie van je immuunsysteem. De infrarood warmtetherapie bij Become Healthy in Overberg bij Veenendaal duurt 45 minuten. De thermomat zorgt voor een diepe ontspanning. Je voelt je daarna als herboren.

We gaan graag wat dieper op de effecten van de infrarood warmtetherapie in.

 

Ondersteunt het hart- en vaatsysteem

Door de infrarood warmtetherapie wordt je bloed iets dunner, terwijl je bloedvaten zich wat verwijden. De bloedsomloop verbetert. Je bloed bereikt daardoor makkelijker ook de kleine haarvaatjes, met als gevolg dat je hart minder hard hoeft te werken om je bloed rond te pompen.

 

Stimuleert een gezonde celstofwisseling

Bij Become Healthy werken wij met bioresonantie. Alles heeft een trillingsfrequentie. De frequentie van de thermomat waarop jij gaat liggen, is zodanig dat daarmee je lichaam de infraroodwarmte het makkelijkst kan absorberen. Wist je dat je lichaam uit ongeveer 80 miljard levende cellen bestaat?! Wanneer de infraroodwarmte de watermoleculen in de cel bereikt, komen deze in beweging. Ze gaan resoneren. Wordt de temperatuur op celniveau wat hoger, dan kunnen de watermoleculen het celmembraan sneller en actiever laten ‘ademen’. Dat zorgt ervoor dat de stofwisseling en allerlei andere processen op celniveau beter gaan werken, dankzij de infrarood warmtetherapie van Become Healthy bij Veenendaal.

Voert afvalstoffen beter af

Een ander woord voor stofwisseling is verbranding. De cellen verbranden als het ware hun voedsel. Dat levert afvalstoffen op die moeten worden afgevoerd. In jouw lichaam is dat de taak van de lymfeklieren, de bloedvaten, lever en nieren. De diep doordringende infraroodwarmte stimuleert hen om efficiënter samen te werken. Dankzij de infrarood warmtetherapie ontdoet je lichaam zich beter van ongewenste restproducten en van toxische stoffen. Een natuurlijke detox-methode.

Versterkt het immuunsysteem

Je immuunsysteem is van onschatbare waarde voor je lichaam. Een systeem om zuinig op te zijn. Het beschermt je body tegen allerlei schadelijke indringers als verkeerde virussen en bacteriën met verkeerde bedoelingen. Door de infrarood warmtetherapie wordt je lichaam gestimuleerd om meer witte bloedcellen of leukocyten aan te maken. Zij zijn de soldaatjes van je immuunsysteem die jou helpen om gezond te blijven.

Bij welke concrete klachten?

Wij raden je aan om de infrarood warmtetherapie te gebruiken als je last hebt van de volgende klachten: gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, artrose, de ziekte van Bechterew, nek- en rugpijn, regelmatige verkoudheids- of griepverschijnselen, vaak koude handen en voeten, stress en slapeloosheid.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor de infrarood warmtetherapie bij Become Healthy

Meer weten? Kijk op https://www.infrarood-gezondheid.nl. De matten zijn ook via Become Healthy te bestellen.

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Infrarood warmte therapie

Pijnbestrijding

De zachte diepdoordringende infrarood warmte wordt makkelijk door het lichaam geabsorbeerd, waarbij geleidelijk de spieren en andere type weefsels worden verwarmd. Dit proces stimuleert en verbetert de bloedcirculatie. Dit zorgt voor verlichting van spieren en gewrichtspijnen. De therapeutische warmte kan worden gebruikt voor de ontspanning van de zenuwen, spieren, pezen, gewrichten en aanhechtingspunten. Het brengt verlichting bij verkramping, spierspasme, verzuring, spierpijnen, nek en rugpijn, zelfs bij ontstekingen.

Infrarood stralingswarmte geeft pijnverlichting, soepelheid en ontspanning bij mensen met gewricht- en spierpijn, fibromyalgie, artrose, Bechterew, nek- en rugpijn en vele andere pijntjes als ook ouderdomskwaaltjes. Bent u met regelmaat verkouden of grieperig, heeft u vaak last van koude handen/voeten of leidt u aan stress, spanning of slaapproblemen? Even lekker relaxen op een van de amethist, jade of toermalijn Thermomatten helpt enorm.
Infraroodwarmte geeft wel zijn voor lichaam en geest en brengt en diepe ontspanning. Infrarood warmtetherapie helpt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.infrarood-gezondheid.nl.

Via ons kunt u een Thermomat ervaren. Vraag naar de mogelijkheden.

jeremy-bishop-256578

"Balans is onze NATUUR."