Manuele technieken

[]

Manuele technieken

Praktische hulp

Dit zijn praktische hulptechnieken die wij inzetten in onze praktijk. Hernia diafragmatica, oftewel een middenrifbreukje. Met manuele correctie kan dit helpen bij de behandeling van een hernia diafragmatica.

De oorzaken, klachten en veelvoorkomende orthomoleculaire adviezen worden ook meegenomen. Daarnaast hebben wij als doel te kijken naar de relatie tussen iemands lichaamshouding en de klacht(en) van deze persoon. De stand van iemands voeten, bekken, wervelkolom en schedel kan namelijk veel bruikbare informatie opleveren voor uw behandeling. Een bekkenscheefstand, bijvoorbeeld, kan te maken hebben met maagklachten, maar ook met gebitsproblemen. Ook de steunweefsels spelen hierin een belangrijke rol. Daarnaast volgen we een aantal basisprincipes van spiertesten, ofwel toegepaste kinesiologie, en manuele ‘quick wins’. Bij kinesiologie wordt zachte druk op verschillende spieren uitgeoefend, om zo een disbalans te achterhalen. Deze methode werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel.

Deze testmethoden zijn een prachtige aanvulling op de orthomoleculaire en natuurgeneeskundige therapie. Het is een aanvulling om meer informatie te verkrijgen over uw gezondheid.

"Iedereen met klachten kan kiezen voor behandelingen bij Become Healthy."

Manuele technieken

EFT

Emotional Freedom Techniques (EFT) is door grondlegger Gary Craig ontwikkeld in het begin van de jaren negentig. Doorontwikkeld op een groot aantal verschillende methoden en ontdekkingen uit verschillende disciplines, zoals kinesiologie, osteopathie, chiropractie en fysiotherapie, is de EFT methode inmiddels toe aan eigen wetenschappelijk onderzoek en is de ‘evidence base’ groeiende, maar wel nog bescheiden. De EFT methode werkt bij stress en stressgerelateerde klachten. Ook in Nederland wordt de EFT methode steeds meer toegepast om met succes een positieve verandering in het leven te bewerkstelligen.

 Hoe werkt de EFT techniek?

In deze behandelingstechniek wordt de relaxatierespons gestimuleerd door het zachtjes kloppen op een aantal acupressuurpunten. Wanneer er gelijktijdig wordt geconcentreerd op een stressvolle of traumatische ervaring zal de stressrespons minder worden. Aan het einde van de behandeling is daardoor het trauma omgevormd tot een neutrale herinnering die geen of weinig emotionele reacties opwekt. In feite wordt de stresskoppeling bij de herinnering aan een traumatische ervaring aangepakt en blijkt de EFT methode in de praktijk bijzonder succesvol en effectief. Zo pak je effectief stress en stressgerelateerde klachten aan. Dit kun je gewoon zelf thuis doen.

Wij kunnen u helpen met het aanleren van deze simpele techniek. Vraag ernaar als u toch bij ons bent.

jeremy-bishop-256578

"Balans is onze NATUUR."