Salade met warme geitenkaas en peer

Ingrediënten voor 4 personen:

100 gram gemengde sla, 1 peer, 60 gram pecannoten, 1 geitenkaas op rol (of gebruik brie)

Voor de dressing: 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels imker honing, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de geitenkaas in 12 plakjes. Leg de plakjes op een vel bakpapier op een bakplaat en zet deze in de oven. Laat in zo’n 10 minuten warm worden.

Schik de sla over 4 borden. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakjes. Schik 3 plakjes peer over ieder bord. Verdeel de pecannoten over de borden. Klop de dressing door elkaar. Haal de warme geitenkaas uit de oven en verdeel over de borden. Besprenkel met wat balsamico-dressing en serveer direct.

Tip: Als je brie gebruikt, dan is 5 minuten oventijd op 180 graden voldoende.

Laat een reactie achter