Antioxidant soep/reinigende soep

  • 6 grote rijpe tomaten
  • 2 rode paprika’s (punt)
  • 1 grote courgette
  • 2 aubergines
  • 2 halve uien (ongepeld)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 laurierbladen
  • 4 eetlepels gedroogde tijm of 6 verse takjes
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 liter groentebouilion
  • sap van 1 limoen
  • verse peper
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 4 eetlepels basilicumblaadjes grof gescheurd

Bereiden:

  • Snij de tomaten, paprika’s, courgette en aubergines in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de ui knoflook, tomaten, paprika’s courgetes en aubergines onder een voorverwarmde gril circa 10 min totdat ze zacht zijn, even laten afkoelen.
  • Pel de ui en knoflook en ontvel de tomaten, haal evt verschroeide plekjes weg
  • Snijd alles in grote stukken
  • Verhit de olijfolie met laurierbladeren en de tijm in een diepe pan
  • Voeg vervolgens de groente en de gesneden zongedroogde tomaten toe en voeg als laatste de boiuilion toe.
  • Breng aan de kook en laat 15 min zachtjes pruttelen, verwijder de laurierbladen en pureerd de soep kort met een staafmixer, zodat zichtbaar blijft welke groente erin zitten.
  • Voeg evt wat limoensap en verse peper toe
  • Serveer de soep met wat oregano en basilicum blaadjes voor smaak en decoratie.

Eet smakelijk !!!!

Laat een reactie achter