Antioxidant soep/reinigende soep
- 6 grote rijpe tomaten
- 2 rode paprika’s (punt)
- 1 grote courgette
- 2 aubergines
- 2 halve uien (ongepeld)
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 laurierbladen
- 4 eetlepels gedroogde tijm of 6 verse takjes
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 liter groentebouilion
- sap van 1 limoen
- verse peper
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 4 eetlepels basilicumblaadjes grof gescheurd
Bereiden:
- Snij de tomaten, paprika’s, courgette en aubergines in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de ui knoflook, tomaten, paprika’s courgetes en aubergines onder een voorverwarmde gril circa 10 min totdat ze zacht zijn, even laten afkoelen.
- Pel de ui en knoflook en ontvel de tomaten, haal evt verschroeide plekjes weg
- Snijd alles in grote stukken
- Verhit de olijfolie met laurierbladeren en de tijm in een diepe pan
- Voeg vervolgens de groente en de gesneden zongedroogde tomaten toe en voeg als laatste de boiuilion toe.
- Breng aan de kook en laat 15 min zachtjes pruttelen, verwijder de laurierbladen en pureerd de soep kort met een staafmixer, zodat zichtbaar blijft welke groente erin zitten.
- Voeg evt wat limoensap en verse peper toe
- Serveer de soep met wat oregano en basilicum blaadjes voor smaak en decoratie.
Eet smakelijk !!!!