Zomerse powersalade

Ingrediënten

  • 50 gram gerookte zalm, in kleine stukjes
  • 2 eitjes
  • handje spinazie
  • 50 gram spelt
  • 10 groene aspergetips, uiteinden verwijderen
  • ½ avocado, in dunne plakjes
  • handjes sojaboontjes
  • tuinkers
  • olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Koekenpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de spelt gaar zoals op de verpakking staat
  2. Kook de eitjes 7 minuten. Dit vind ik perfect voor een eitje. Het eiwit is hard en het geel nog een klein beetje zacht.
  3. Als de spelt bijna klaar is, verhit je een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de aspergetips.
  4. Zodra de spelt gekookt is, bouw je de salade. Doe eerst wat spinazie op een bord, daarover de spelt en sojaboontjes. Leg de aspergetips op de salade, dan de eitjes die je halveert, de avocado en de gerookte zalm.
  5. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap over. Breng op smaak met peper en zout en garneer de powersalade met tuinkers.

TIP! Laat de gerookte zalm weg voor een vega salade. Voeg in plaatsdaarvan plakken gegrilde aubergine toe.

Laat een reactie achter